VluchtelingenWerk

Plein van de Vrijheid

Praat je mét of óver vluchtelingen?

Kom naar de stand van VluchtelingenWerk en ga in gesprek.

Overal wordt óver vluchtelingen gesproken, in de klas, op de sportvereniging, op de werkvloer of de hobbyclub. En iedereen heeft er wel een mening over. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, maar vaak op misverstanden en vooroordelen. Vaak lijken deze mensen meer op ons dan wordt gedacht. Het zijn gewone mensen die een gewone baan hadden, met gewone hobby’s en vrijetijdsbesteding. Mensen die net als wij het beste willen voor hun gezin. Iets willen bijdragen aan de maatschappij. Een persoonlijke ontmoeting is dé manier o m eventuele vooroordelen weg te nemen en begrip te creëren.

Bij de stand van VluchtelingenWerk is het mogelijk om het persoonlijke (vlucht-) verhaal van een vluchteling te horen. Hoe zag het leven er voorheen uit, waarom is hij of zij gevlucht, hoe was de vlucht en hoe is het om in Nederland een nieuw leven op te bouwen? Vervolgens is er ruimte om écht in gesprek te gaan. Door deze persoonlijke ontmoeting is een vluchteling niet meer alleen een nieuwsbericht, niet meer alleen een cijfer, maar krijgt een vluchteling een gezicht.

Om 14u, 15u en 16u starten de voorlichtingen van +/- 30 minuten per voorlichting. Kom naar de informatiestand en schrijf je in voor een bijzondere ontmoeting.

www.vluchtelingenwerk.nl

MEET THE NEW GENERATION FREEDOM FIGHTERSYOUNG & FREE