Loading posts...
 • Gratis bussen naar het festivalterrein!

  𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 bussen tussen station ‘s-Hertogenbosch en het festivalterrein (De Pettelaarse Schans)!

 • Wie helpt de Bevrijdingsfestivals door weer en wind?

  Het themajaar Leven met oorlog vormt in 2023 een jaar lang de rode draad door alle herdenkingen, vieringen en andere activiteiten. Met het jaarthema vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei in 2022-2023 aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.

 • Leven met oorlog

  Het themajaar Leven met oorlog vormt in 2023 een jaar lang de rode draad door alle herdenkingen, vieringen en andere activiteiten. Met het jaarthema vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei in 2022-2023 aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.

 • Amnesty International viert Bevrijdingsdag met uitdagende sponsorwandeltocht

  Verschillende Amnestygroepen uit de regio organiseren op Bevrijdingsdag 5 mei een sponsorwandeltocht van bijna 40 km vanuit Eindhoven en Gemert naar het Bevrijdingsfestival in Den Bosch.

 • Song Contest!

  Bevrijdingsfestival Brabant en Open Urban Podium (@openup.073) slaan de handen ineen met een wedstrijd voor Brabants hiphop talent!

 • Nationale Amabassadeurs van de Vrijheid 2023

  Tabitha, Froukje en MEAU vliegen op 5 mei 2023 als Ambassadeurs van de Vrijheid door Nederland om op te treden op de Bevrijdingsfestivals en samen met de bezoekers stil te staan bij het belang van vrijheid. Bevrijdingsdag 2023 wordt traditioneel afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel, dat dit jaar gepresenteerd wordt door Soy Kroon en Dieuwertje Blok.

 • Neem vrijheid niet voor lief.

  Na tegenvallende edities in 2019 en twee stille coronajaren kampen Bevrijdingsfestivals in Nederland met serieuze financiële problemen door de stijgende kosten en inflatie. De toekomst van de festivals hangt aan een draadje en extra ondersteuning vanuit het Rijk komt er dit jaar niet. En dat terwijl onze festivals juist zo belangrijk zijn vóór de toekomst. Voor de 1 miljoen jonge festivalbezoekers die op een laagdrempelige manier in contact komen met grote thema’s, die via de muziek geraakt worden en door rolmodellen aan het denken worden gezet. Wij geloven in de kracht van onze festivals en kunnen ons geen mooiere vorm voorstellen om vrijheid en gelijkheid te vieren.

 • Een nieuwe area!

  Nieuw dit jaar op Bevrijdingsfestival Brabant is DJ-area Buitengewoon, hier kan van ’s middags vroeg tot ’s avonds gedanst worden op disco-, techno- en houseplaatjes. Neem je beste vrienden mee, bestel een biertje (of iets fris) en kom met ons dansen bij Buitengewoon.

 • Jaarthema: Vrijheid in Verbondenheid

  Ieder jaar kiest het Nationaal Comité een thema dat inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit wereldwijd. Het jaarthema van 2022 is Vrijheid in verbondenheid.

 • Eerste namen Bevrijdingsfestival Brabant 2022

  Vrijheid, blijheid! De eerste namen voor Bevrijdingsfestival Brabant 2020 zijn bekend. 5 mei komen Snelle, Memphis Maniacs, Zuco 103, Muyayo Rif, The LaFontaines, A.ROSE en Ten Times A Million naar ’s-Hertogenbosch. Van Spaanse ska naar Brazilectro, stevige rock en mashup-madness. Er valt weer een hoop te beleven op de Pettelaarse Schans!

 • Ambassadeurs van de Vrijheid 2022

  De veertien Bevrijdingsfestivals die op 5 mei door heel het land worden georganiseerd, gaan door met publiek na twee alternatieve edities. De festivals bieden op Bevrijdingsdag een gevarieerd programma met meer dan driehonderd optredens en inhoudelijke activiteiten. Naast optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid Suzan & Freek, Duncan Laurence, Fresku en Donnie, besteden de festivals veel aandacht aan de actuele ontwikkelingen in Oekraïne. 

 • Nationale Viering 2022 in Noord Brabant

  De provincie Noord-Brabant, onze provincie, is de gastprovincie tijdens de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2022. De nationale viering begint ieder jaar met de 5 mei-lezing.