Algemene info

Waar, wanneer en waarom?

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We dansen, proosten en lachen, maar realiseren ons ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat die kwetsbaar is, en we in onze handjes mogen klappen met onze leefomstandigheden. We tonen ons solidair met de mensen die niet in vrijheid leven, en bezinnen ons op het belang van het delen en in stand houden van vrijheid. Want vrijheid geef je door! Bevrijdingsfestival Brabant vindt plaatst op de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch.

Wat zijn de openingstijden?

Het festivalterrein is open vanaf 12:00 uur, en sluit om 23:30 uur.

Is het festival gratis?

Het Bevrijdingsfestival Brabant is gratis toegankelijk en dat willen we graag zo houden. Maar de artiesten, podiumbouwers, leveranciers van toiletvoorzieningen, beveiliging, organisatie, etc. zijn niet gratis. De horeca inkomsten en jullie steun door het inleveren van de hard cups maken het festival mede mogelijk. We vragen je daarom je eigen drank- en etenswaren thuis te laten. Alvast dank voor je begrip en bijdrage!

Waar vind ik de huisregels?

De huisregels van Bevrijdingsfestival Brabant vind je hier.

Betalen op Bevrijdingsfestival Brabant?

Bevrijdingsfestival Brabant is gratis. We werken niet met munten. Op het festivalterrein wordt alleen gewerkt met PIN en met een betaalkaart. Deze betaalkaart is verkrijgbaar op het festivalterrein en met PIN of contant geld kun je hier een naar jou gewenst bedrag op zetten.

Eten & drinken op Bevrijdingsfestival Brabant?

Bij Bevrijdingsfestival Brabant zijn allerlei versnaperingen aanwezig. Bij de verschillende foodtrucks vind je lekkernijen voor elk dieet. Bij de bar zijn alcoholische een non-alcoholische dranken verkrijgbaar die worden geschonken in hard cups. Deze hard cups zijn verkrijgbaar voor €1,50 per stuk. Ook vragen we je om je eigen drank en etenswaren thuis te laten. De horeca inkomsten en de hard cups maken het festival mede mogelijk. Let op: Betalen met PIN of betaalkaart. Deze betaalkaart is verkrijgbaar op het festivalterrein en met PIN of contact geld kun je hier een naar jou gewenst bedrag opzetten.

Hard cups op Bevrijdingsfestival Brabant

Nieuw! Dit jaar werkt Bevrijdingsfestival Brabant met herbruikbare hard cups in plaats van plastic wegwerpbekers. Waarom? Omdat wij om het milieu geven! Voor slechts €1,50 koop je je eigen hard cup die je heel de dag kan gebruiken. We willen je wel tegemoet komen in deze kosten en maken daarom het toiletgebruik op het festivalterrein gratis. Wil je Bevrijdingsfestival Brabant steunen? Lever dan aan het eind van de dag je hard cup in! Met deze opbrengsten maken wij het festival mede mogelijk.

Mövenpick Hotel en Bevrijdingsfestival Brabant

Wil jij voor of na Bevrijdingsfestival Brabant op 4 of 5 mei in ’s-Hertogenbosch blijven overnachten? Mövenpick Hotel heeft speciaal voor onze bezoekers een actie tarief opgezet. Voor maar €105,00 kunt u overnachten, inclusief ontbijt, parkeren en toeristenbelasting. U kunt de kamer reserveren via het mailadres hotel.s-hertogenbosch@movenpick.com of bellen naar 073-6874674 onder vermelding van Bevrijdingsfestival Brabant.

Toegankelijkheid op Bevrijdingsfestival Brabant

Bevrijdingsfestival Brabant is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een mindervaliden toilet op het terrein aanwezig. De Pettelaarse Schans is wel een gebied met onverharde ondergrond, een combinatie van zand en gras. Houd daar rekening mee.

Wilt u informatie over parkeren voor mindervaliden, neem dan contact met ons op via info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Beleidsplan 2021 - 2025

In 2021 breekt er voor het Stichting Bevrijdingsfestival Brabant een nieuwe beleidsperiode aan. In het beleidsplan wordt de richting beschreven die de Stichting de komende vijf jaar zal inslaan, de uitgangspunten die daarbij gehanteerd worden en de ambitie die we hebben.

Lees het beleidsplan hier.

Vervoer

Wat is het adres?

Je vindt het Bevrijdingsfestival Brabant op de Pettelaarse Schans 1 in ’s-Hertogenbosch (tegenover het Provinciehuis).

Lopend of met de fiets?

Je kunt je fiets gratis stallen voor het festivalterrein met dank aan de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Met de trein?

NS viert de vrijheid met de Bevrijdingsfestivals mee. Ga jij ook naar één van de 14 Bevrijdingsfestivals in het land? Houdt dan de NS website in de gaten voor eventuele korting op je dagretour. Voor de meest actuele informatie: ns.nl/uitgelicht/wanneer-reizen-met-voordeel/wat-zijn-de-feestdagen.html

Met de bus?

Vanaf Station ‘s-Hertogenbosch rijden er diverse bussen van en naar de Pettelaarse Schans. Bekijk via deze link de reistijden naar de Bushalte Provinciehuis. In de bus kan gewoon met OV-chipkaart gereisd worden, of je kan een los kaartje bij de chauffeur kopen met je betaalpas.

Met de auto?

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van het Provinciehuis en Canon. Deze parkeerterreinen sluiten om 02:00 uur, zorg dus dat je auto voor die tijd het terrein af is. Als deze parkeerterreinen vol zijn, kun je uitwijken naar Transferium Pettelaarpark.

Organisatie

Wie is de organisatie?

Bestuur
Het Bevrijdingsfestival Brabant heeft een onafhankelijk provinciaal bestuur met de volgende leden:

Frans van Dooremalen (voorzitter)
Steven de Klein (penningmeester)
Rob van Leeuwarden
Ayhan Dönmez
Tanja Kliphuis
Marcel Ploegmakers

Festivaldirectie
Zakelijk leider – Stephan Grilis
Programmaleider – Anna Zwezerijnen

Bestuursleden en directie zijn bereikbaar via de mail: info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl.

Programmering
De programmering van het festival wordt verzorgd door programmeur Ivo Cooymans, bereikbaar via ivocooymans@willem-twee.nl.

Wie zijn de sponsoren?

Het Bevrijdingsfestival Brabant wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Amnesty International, Brabant Water, Brabants Dagblad, Dream 4 Kids, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Jupiler, de Koninklijke Luchtmacht, Kraanwater Graag, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Omroep Brabant, Prodemos, Provincie Noord-Brabant, Punch Workshop, Rabobank ‘s-Hertogenbosch e.o., het Rode Kruis, Sena, Stagelight, Stichting Gereformeerd Frans van Uden-Huis, Stimuleringsfonds, Unicef, het Veteranen Instituut, vfonds, Vluchtelingenwerk en VSB fonds.

Werken tijdens het festival?

Wil je ook meedoen als vrijwilliger voor Bevrijdingsfestival Brabant? Dat kan! Het is leuk, leerzaam en gezellig. En zonder enthousiaste vrijwilligers kan het festival niet plaatsvinden. Je krijgt een onkostenvergoeding, eten en drinken. Heb je een vraag, neem dan contact met ons op via vrijwilligers@bevrijdingsfestivalbrabant.nl.

Persaanvraag indienen?

Hier vind je de laatste uitgegeven persberichten. Voor meer informatie, neem contact op met Anna Zwezerijnen via info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl.

Andere vraag? Contact!

Stichting Noord-Zuid Bevrijdingsfestival
Oude Rijksweg 9
5298 MC LIEMPDE
info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl