Algemene info

Waar, wanneer en waarom?

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We dansen, proosten en lachen, maar realiseren ons ook dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat die kwetsbaar is zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen meemaken en zien aan alle vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne en op andere plekken in de wereld. We tonen ons solidair met de mensen die niet in vrijheid leven. Want vrijheid geef je door! Bevrijdingsfestival Brabant vindt plaatst op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch.

Wat zijn de openingstijden?

Het festivalterrein is open vanaf 12:30 uur, en sluit om 23:00 uur.

Is het festival gratis?

Het Bevrijdingsfestival Brabant is gratis toegankelijk en dat willen we graag zo houden. Maar de artiesten, podiumbouwers, leveranciers van toiletvoorzieningen, beveiliging, organisatie, etc. zijn niet gratis. De horeca inkomsten en jullie steun door het inleveren van de hard cups maken het festival mede mogelijk. We vragen je daarom je eigen drank- en etenswaren thuis te laten. Alvast dank voor je begrip en bijdrage!

Is er een minimum leeftijd?

Nee, het festival is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden. Dus ben je nog geen 18, mag je zeker met je vrienden komen. En baby’s, opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook altijd welkom!

Betalen op Bevrijdingsfestival Brabant

Bevrijdingsfestival Brabant is gratis. We werken niet met munten. Op het festivalterrein wordt alleen gewerkt met PIN en met een betaalkaart. Deze betaalkaart is verkrijgbaar op het festivalterrein en met PIN of contant geld kun je hier een naar jou gewenst bedrag op zetten.

Eten en drinken op Bevrijdingsfestival Brabant

Op het festivalterrein is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Bij Bevrijdingsfestival Brabant zijn allerlei versnaperingen aanwezig. Bij de verschillende foodtrucks vind je lekkernijen voor elk dieet. Bij de bar zijn alcoholische een non-alcoholische dranken verkrijgbaar die worden geschonken in hard cups. Deze hard cups zijn verkrijgbaar voor €1,- per stuk. De horeca inkomsten en de hard cups maken het festival mede mogelijk. Let op: Betalen met PIN of betaalkaart. Deze betaalkaart is verkrijgbaar op het festivalterrein en met PIN of contact geld kun je hier een naar jou gewenst bedrag opzetten.

Hard cups

Net zoals in 2022 werkt Bevrijdingsfestival Brabant met herbruikbare hard cups in plaats van plastic wegwerpbekers. Waarom? Omdat wij om het milieu geven! Voor slechts €1,- koop je je eigen hard cup die je heel de dag kan gebruiken. We willen je wel tegemoet komen in deze kosten en maken daarom het toiletgebruik op het festivalterrein gratis. Wil je Bevrijdingsfestival Brabant steunen? Lever dan aan het eind van de dag je hard cup in! Met deze opbrengsten maken wij het festival mede mogelijk.

Toegankelijkheid

Bevrijdingsfestival Brabant is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een mindervaliden toilet op het terrein aanwezig. De Pettelaarse Schans is wel een gebied met onverharde ondergrond, een combinatie van zand en gras. Houd daar rekening mee. Wilt u informatie over parkeren voor mindervaliden, neem dan contact met ons op via info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Ik ben op 5 mei iets verloren op het festival, wat nu?

Ben je tijdens het vieren van de vrijheid op de beat iets kwijtgeraakt? Dat kan altijd gebeuren, wij helpen je graag waar we kunnen. Stuur een mailtje met de omschrijving van wat je verloren bent naar info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl. Hopelijk hebben wij het voor je gevonden!

Ik heb nog geld op mijn Bevrijdingsfestival Brabant cashcard staan, kan ik dat terug laten storten?

Als je na het evenement nog saldo hebt op je betaalpas, dan kun je hier restitutie voor aanvragen door een account aan te maken op www.mijnkniponline.nl. Kies hierbij voor de optie ‘registreer’ en daarna ‘betaalkaart’.
Je kunt restitutie aanvragen tot 2 weken na het evenement. Als je vragen hebt rondom het aanmaken van het account of het terugvragen van je saldo, dan kun je een mailtje sturen naar help@twelve.eu.

Onze huisregels

De huisregels van Bevrijdingsfestival Brabant vind je hier.

Vervoer

Wat is het adres?

Je vindt het Bevrijdingsfestival Brabant op de Pettelaarse Schans 1 in ’s-Hertogenbosch (tegenover het Provinciehuis).

Lopend of met de fiets

Je kunt je fiets gratis stallen voor het festivalterrein met dank aan de Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Met de bus

Tussen station ‘s-Hertogenbosch en het festivalterrein (de Pettelaarse Schans) rijden gedurende de hele dag gratis bussen.

Met de auto

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van het Provinciehuis. Dit terrein sluit om 02:00 uur, zorg dus dat je auto voor die tijd het terrein af is. Als dit parkeerterrein vol is, kun je uitwijken naar Transferium Pettelaarpark. Let op! Dit is wel een betaalde parkeerplek.

Met de trein

Ga voorbereid op pad.
Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of op ns.nl. ’s-Avonds laat terug naar huis?! Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn. Er rijden geen extra late treinen na afloop van het festival!

Koop voor vertrek online je vervoerbewijs. Reis je met een OV-chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart, ook alvast voor de terugreis. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat.

Tussen station ‘s-Hertogenbosch en het festivalterrein (de Pettelaarse Schans) rijden gedurende de hele dag gratis bussen.

Tijdens 5 mei zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Er rijden dan geen treinen, maar NS-bussen tussen ’s-Hertogenbosch en Wijchen.

Organisatie

Wie is de organisatie?

Bestuur
Het Bevrijdingsfestival Brabant heeft een onafhankelijk provinciaal bestuur met de volgende leden:

Frans van Dooremalen (voorzitter)
Steven de Klein (penningmeester)
Rob van Leeuwarden
Ayhan Dönmez
Marcel Ploegmakers

Festivaldirectie
Zakelijk leider – Stephan Grilis
Programmaleider – Anna Zwezerijnen

Bestuursleden en directie zijn bereikbaar via de mail: info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl.

Programmering
De programmering van het festival wordt verzorgd door programmeur Ivo Cooymans, bereikbaar via i.r.cooymans@kpnmail.nl

Wie zijn de sponsoren?

Het Bevrijdingsfestival Brabant wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Amnesty International, Brabants Dagblad, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Jupiler, de Koninklijke Luchtmacht, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Omroep Brabant, Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Noord-Brabant,  het Rode Kruis, Sena Performers, Stagelight, Stichting Gereformeerd Frans van Uden-Huis, Stichting Sluyterman en van Loo, Unicef, het Veteranen Instituut, vfonds en Vluchtelingenwerk.

Werken tijdens het festival

Wil je onderdeel zijn van de crew op Bevrijdingsfestival Brabant? Dat kan! Het is leuk, leerzaam en gezellig. En zonder enthousiaste crew kan het festival niet plaatsvinden. Je krijgt een onkostenvergoeding, eten en drinken. Je kunt je via deze link aanmelden als crew voor Bevrijdingsfestival Brabant, dit is mogelijk tot en met 8 april. Heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op via de mail.

Persaanvraag indienen?

Hier vind je de laatste uitgegeven persberichten. Voor meer informatie, neem contact op met Anna Zwezerijnen via info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl.

Andere vraag? Contact!

Stichting Noord-Zuid Bevrijdingsfestival
Oude Rijksweg 9
5298 MC LIEMPDE
info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Ons beleidsplan

Bekijk het beleidsplan 2021-2025 hier.

Verantwoording

Hier vind je onze jaarrekening en het jaarverslag van Bevrijdingsfestival Brabant 2022.

ANBI

Ons ANBI formulier vind je hier.