Familie Vrijheidsplein

10:30 – 13:30 uur
Het ochtendprogramma bestaat dit jaar niet alleen uit een vrijheidsconcert maar uit een 3-delig programma dat in het teken staat van vertellen van verhalen!

 

Valéry van Gorp bijt het spits af, als Roosje Glaser, met liedjes uit de voorstelling “Dansen met de vijand”. Deze voorstelling en bijbehorende expositie in NM Kamp Vught, zijn gebaseerd op het boek van Paul Glaser over de oorlogservaring van zijn Joodse tante Roosje, danslerares uit Den Bosch. Vervolgens geeft Boris van der Ham een vrijheidscollege over wat vrije mensen bindt en gaan we daarover met hem het gesprek aan.

 

Aansluitend wordt u uitgenodigd aan tafel te gaan. U krijgt een maaltijd geserveerd die bereid is door jongeren en vluchtelingen, in samenwerking met een Syrische kok en de Kooktuin Esch. Bij u aan tafel schuift tijdens de maaltijd iemand aan die graag zijn of haar verhaal deelt. Dat kan iemand zijn die WOII heeft meegemaakt, een meer recente oorlog heeft meegemaakt of iemand die zich heeft ingezet voor vrede en vrijheid.

Het welkomstconcert en het vrijheidscollege zijn gratis te bezoeken. Voor de lunch vragen we een bijdrage van €10 per persoon. Ook kunt u voor de lunch kunt u als bedrijf een tafel reserveren voor €120. Deze tafel reserveren we dan voor 6 personen uit uw bedrijf, twee gasten die ieder met een eigen verhaal komen schuiven dan aan. Tickets voor het ochtendprogramma (incl of excl lunch) kunnen gereserveerd worden via deze link.

Voor meer informatie stuur een bericht aan info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl