Heb jij een mening over vrijheid en wil je hierover meepraten? Tussen 13 april en 5 mei 2017 vinden in Den Bosch en Tilburg diverse Vrijheidscolleges plaats. Dit zijn lezingen over fundamenten van de democratie, voorgedragen door Eric Corton, Prem Radhakishun, Sunny Bergman en Boris van der Ham met als thema’s de Vrijheid van Meningsuiting, de Vrijwaring van Gebrek, de Vrijheid van Religie en de Vrijwaring van Angst. De onderwerpen van de lezingen zijn gebaseerd op de “Four Freedoms” van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt.

Lezing bijwonen?

13 april – 13:30uur – Tilburg

Sunny Bergman

Sunny Bergman is documentairemaker en schrijver. Met documentaires als Beperkt Houdbaar, Sletvrees, Sunny Side of Sex, Zwart als Roet en Sunny Side of Spirit stelt zij gevoelige thema’s aan de kaak en beïnvloedde het maatschappelijke debat hieromtrent.
Reserveer nu >> https://forms.tilburguniversity.edu/328

19 april – 11:00uur – Tilburg (besloten)

Prem Radhakishun

Prem Radhakishun (1962) is ‘Multimediaal Informatieverstrekker’. Naast zijn werk als advocaat, radiocolumnist, krantencolumnist, televisiepresentator, programmamaker. Radhakishun neemt geen blad voor de mond en gaat het debat nooit uit de weg. De kern van alle activiteiten die Prem doet is het overbrengen van informatie, via alle mogelijke media.

26 april – 13:15uur – Den Bosch (besloten)

Eric Corton

Eric presenteert al veertien jaar (muziek) programma’s bij o.a. BNN/VARA, NTR en de VPRO, zowel op de radio (3FM, Radio 2 en Radio 1) als op televisie. Eric is een bevlogen ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis. Voor 3FM maakte hij elf jaar diverse reportages in verre landen voor onder meer Serious Request, de jaarlijkse inzamelactie van het radiostation die aandacht vraagt voor een ‘stille ramp’.

5 mei – 11:00uur – Den Bosch

Boris van Ham

Boris van der Ham was jarenlang politiek actief als Tweede Kamerlid. Hij is nu onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond, de vereniging die atheïsten, humanisten, agnosten en vrijzinnigen verbindt. Daarnaast heeft hij verschillende andere bestuurlijke functies in het bedrijfsleven, de cultuur, media en onderwijs. Kom naar Bevrijdingsfestival Brabant en ga in gesprek met Boris van Ham.

Meer informatie vind je op de site van Vrijheidscolleges >> http://www.vrijheidscolleges.nl