Hoe vier je vrijheid?

Hoe vier je vrijheid op 5 mei? Doe nu mee met je klas!

Goed nieuws! Ook dit jaar organiseren wij het scholenproject – Hoe Vier Je Vrijheid? Doe je mee?

Waarom?

Sinds 1991 wordt het Bevrijdingsfestival Brabant op 5 mei in ’s-Hertogenbosch georganiseerd. Een evenement rondom bewustwording van de waarde van het leven in vrijheid. Inmiddels is de bevrijding van 1945 meer dan 75 jaar geleden. Waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2024? En hoe kijk je daarnaar als je 10 jaar bent, en oorlog iets is van vroeger of in een ver land?

Om te zorgen dat we toch Bevrijdingsdag konden vieren in Noord-Brabant en daarmee het belang van leven in vrijheid uit blijven dragen, hebben we tijdens corona een aantal alternatieve projecten ontwikkeld. En daar is dit scholenproject er één van.

Het project

Het project “Hoe vier je Vrijheid” op basis van design thinking heeft als doel om kinderen van 8-12 jaar te empoweren en laat ze op een creatieve manier nadenken over manieren om vrijheid te vieren. De kinderen werken samen, denken creatief na en worden geïnspireerd. We vragen hen na te denken over hoe zij de vrijheid zouden vieren.

Scholen kunnen deelnemen aan het project op een moment dat ze past. Leerkrachten kunnen het project (duur: 1,5 uur) zelfstandig uitvoeren in de klas, op een moment dat het hen het beste uitkomt.
De lesmaterialen worden gratis ter beschikking gesteld. Deze ontvang je per e-mail binnen enkele dagen na je aanmelding.
Indien gewenst kunnen de ideeën van de kinderen worden ingezonden, en worden door het bestuur de beste ideeën gekozen. Het beste idee maakt kans om te worden uitgevoerd op het Bevrijdingsfestival Brabant!

Meld je nu aan!

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl. We sturen je dan zo snel mogelijk alle informatie en lesmaterialen per e-mail toe.

Upload hier je inzendingen

Na afloop van de workshop verzamel je als leerkracht de schetswerkbladen van alle kinderen. Neem per schetswerkblad een foto en upload deze via deze link.

Tip: Check of de namen en de groep van de kinderen goed op het schetswerkblad staan.
Door de jury worden de beste ideeën gekozen. Samen met de creatieve breinen van de ideeën gaat Bevrijdingsfestival Brabant aan de slag om deze te realiseren op het festival!