Goed nieuws! Bevrijdingsfestival Brabant heeft in samenwerking met Design-a-thon Works een nieuw scholenproject ontwikkeld: “Hoe Vier Je Vrijheid?” Doe je mee?

 

Waarom?

Sinds 1991 wordt het Bevrijdingsfestival Brabant op 5 mei in ’s-Hertogenbosch georganiseerd. Een evenement rondom bewustwording van de waarde van het leven in vrijheid. Inmiddels is de Bevrijding van 1945 meer dan 75 jaar. Dit is een jaar waarin we de balans opmaken: waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021?

Helaas is corona nog steeds aanwezig en er kunnen daarom nog geen reguliere Bevrijdingsfestivals plaatsvinden. Om te zorgen dat we toch Bevrijdingsdag kunnen vieren in Noord-Brabant en daarmee het belang van leven in vrijheid uit blijven dragen, zijn er een aantal alternatieve projecten ontwikkeld. En daar is dit scholenproject er één van.

Het project

De challenge is een creatief project die plaatsvindt tussen 26 en 30 april 2021 en wordt gegeven door de leraren zelf! Leraren kunnen zelf een moment kiezen dat het beste uitkomt.

Het project duurt ongeveer 1,5 uur, ook op te splitsen in 2 kortere sessies. Via ons online platform is al het lesmateriaal te vinden, inclusief een les-script voor de leerkrachten. Op een creatieve manier maken de kinderen kennis met het het thema Vrijheid. De kinderen werken samen, denken creatief na en worden geïnspireerd. Zij bedenken individueel of in groepjes een idee en maken een schets. De les is zeer afwisselend voor de kinderen!

Na de workshop vragen we om de inzendingen (schetsbladen) te uploaden naar onze Ideeën Bibliotheek.

Bevrijdingsfestival Brabant en Design-a-thon Works kiezen samen het beste idee uit. De bedenker(s) van het beste idee worden uitgenodigd om dit volgend jaar tijdens het Bevrijdingsfestival Brabant 2022 ook echt ‘’tot leven’’ te brengen.

Meld je nu aan!

Aanmelden doe je door je aan te melden via ons online platform.

Vragen kunnen je stellen aan sonja@designathon.nl.