Vier vrijheid met het nieuwe scholenproject van Design-a-thon Works

Goed nieuws! Het scholenproject van Bevrijdingsfestival Brabant en Design-a-thon Works: “Hoe Vier Je Vrijheid?” is verlengd!

Waarom?

Sinds 1991 wordt het Bevrijdingsfestival Brabant op 5 mei in ’s-Hertogenbosch georganiseerd. Een evenement rondom bewustwording van de waarde van het leven in vrijheid. Inmiddels is de Bevrijding van 1945 meer dan 75 jaar. Dit is een jaar waarin we de balans opmaken: waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021?

Helaas is corona nog steeds aanwezig en er konden daarom ook dit jaar nog geen reguliere Bevrijdingsfestivals plaatsvinden. Om te zorgen dat we toch Bevrijdingsdag kunnen vieren in Noord-Brabant en daarmee het belang van leven in vrijheid uit blijven dragen, zijn er een aantal alternatieve projecten ontwikkeld. En daar is dit scholenproject er één van.

Het project

De challenge is een creatief project voor kinderen tussen 8-12 jaar en wordt gegeven door de leerkracht zelf. Leraren kunnen zelf het moment kiezen dat het beste uitkomt in de klas. Je kan het bijvoorbeeld laten aansluiten bij het moment dat de WOII in je lesprogramma staat, maar je kan ook een ander moment kiezen.

Het project duurt ongeveer 1,5 uur, ook op te splitsen in 2 kortere sessies. Via het online platform van Design-a-thon Works is al het lesmateriaal te vinden, inclusief een les-script voor de leerkrachten. Op een creatieve manier maken de kinderen kennis met het het thema Vrijheid. De kinderen werken samen, denken creatief na en worden geïnspireerd. Zij bedenken individueel of in groepjes een idee en maken een schets. De les is zeer afwisselend voor de kinderen!

Na de workshop vragen we om de inzendingen (schetsbladen) te uploaden naar de Ideeën Bibliotheek. Dit moet uiterlijk 1 december 2021 gebeurd zijn.

Bevrijdingsfestival Brabant en Design-a-thon Works kiezen samen het beste idee uit. De bedenker(s) van het beste idee worden uitgenodigd om dit tijdens het Bevrijdingsfestival Brabant, op 5 mei 2022, ook echt ‘’tot leven’’ te brengen.

Meld je nu aan!

Aanmelden doe je door je aan te melden via ons online platform.

Vragen kunnen je stellen aan info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl.