Stichting Vluchteling

Plein van de Vrijheid
13.00 – 18.00

Over Stichting Vluchteling
Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals medische zorg, voedsel en schoon water. Bij langdurige conflicten biedt Stichting Vluchteling steun met bijvoorbeeld onderwijs en psychosociale hulp.

Wat is er te doen in onze stand?
Neem een kijkje in een vluchtelingenkamp.
Stap met onze Virtual Reality ervaring binnen in een vluchtelingenkamp. Na het opzetten van de VR-bril begeef je je ineens middenin een kamp in de Democratische Republiek Congo, waar mensen dicht op elkaar wonen in zelfgebouwde hutjes van stro en water drinken uit vervuilde beekjes. Er is een gebrek aan medicijnen, voedsel en schoon drinkwater.

In één klap wordt duidelijk waarom noodhulp zo hard nodig is. Een bezoeker die eerder onzestand bezocht zei: “Echt een heftige ervaring! Het leven van een vluchteling komt zo ineens wel heel dichtbij.”

Bij onze stand informeren onze vrijwilligers je over de noodhulp die Stichting Vluchteling in samenwerking met lokale partners biedt in landen als DR Congo en Oekraïne. Zien we je daar?