Punchworkshops

Plein van de Vrijheid

De nationale feestrok was het idee van Mies de Boissevant. Zij roept vrouwen uit Nederland op om in een rok lapjes van oude kleding te verwerken, om zo vorm te geven aan het heden en verleden. De rok stond symbool voor eenheid en samenwerking, symbool tegen de oorlog.

Deze gedachte blijft mooi, het verbinden van heden en verleden door lapjes met herinneringen.

Marian Verdonk van Punch Workshops heeft deze gedachte weer opgepakt, en omgeturnd tot vrijheidsrok. In de vrijheidsrok komen niet alleen heden en verleden van één leven samen, maar dat van vele mensen. Hiervoor vragen wij uw medewerking. Neemt u een stukje stof mee van een oud blousje, overhemd, stropdas of rokje. Het hoeven geen grote stukken te zijn, een lapje van 5 bij 10 centimeter is al voldoende!

Marian brengt cirkelrokken mee, waar u zelf uw lapje(s) op kunt punchen. Punchen is een heel gemakkelijke techniek, waarbij stoffen letterlijk door de ondergrond heen geslagen worden. Daarmee is Punchen een manier waarop u letterlijk vrijheid kunt ervaren.

We vragen iedereen, van jong tot oud, man of vrouw, om aan deze rokken een lapje bij te dragen. Zo komen onze herinneringen samen en worden de rokken symbool van eenheid en samenwerking, precies zoals de bedoeling was van de nationale feestrok!

 

MEET THE NEW GENERATION FREEDOM FIGHTERSYOUNG & FREE