Nona

SENA Performers Stage
16:00-16:55

De Brabantse Nona is pas begin twintig maar heeft de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul en vooral hartverwarmend.
Ze groeide op in een huis gevuld met muziek en zat vaak in de platenzaak van haar ouders, onder de piercingstudio van haar vader. Van huis uit werd ze gestimuleerd om zelf muziek te leren spelen. Toen ze samen met haar zus de rock-komedie ‘School of Rock’ in de bioscoop zag, was Nona’s instrument bepaald: de gitaar.
Op haar ‘mini kamertje’ in Eindhoven begon ze met het schrijven van eigen teksten. Sindsdien doet ze dit in een schijnbare eindeloze stroom van volgeschreven aantekeningboekjes. Via een opnamestudio in New York werd ze gekoppeld aan geweldige Amerikaanse muzikanten. Vanaf dat moment trad ze op met ‘haar jongens’. Sindsdien zijn ze een vijfkoppige live band die samen een mooie show neerzetten.
En dat is wat ze wil. Muziek maken en haar nummers live brengen, naar iedereen, overal. “Niks gaat boven een band live zien en live horen spelen. Dan voel je het écht. En dat wil ik. Dat het binnenkomt.”

En dat is wat ze komt doen, live spelen op Bevrijdingsfestival Brabant.