Freedom Ride

Plein van de Vrijheid

Vier je vrijheid op de fiets!

Fiets jij komend jaar mee met de renners van Team LottoNL-Jumbo tijdens de Freedom Ride op zondag 5 mei? Ook dit jaar vieren we onze vrijheid met elkaar op de fiets. Deze derde editie start en finisht in Den Bosch. Op de plek waar het Brabant Bevrijdingsfestival is: De Pettelaarse Schans. Je kunt kiezen uit een pelotonstocht van 120 km en een vrije toertocht van 85 km. Je kunt dus ook op je eigen tempo de route afleggen. Na de start fietsen we zuidwaarts richting Eindhoven en Valkenswaard waarbij we onderweg langs verschillende iconen komen: zoals het Museum De Bevrijdende Vleugels in Best en de Isabellakazerne in Vught. Fiets je mee? Dan ontvang je hét unieke Freedom Ride wielershirt. Meer weten? Kijk snel op: www.freedom-ride.nl

Onze ambassadeur: Lars Boom

Wie weet waar Lars Boom vandaan komt, kan niet anders concluderen dat de Freedom Ride dit jaar een ambassadeur heeft die het parcours op zijn duimpje kent. Lars, ooit gereden bij Wielervereniging Schijndel, kent het gebied als geen ander. Of het nu op de weg is of in het veld. Al van jongs af aan hoorde Boom bij de toprenners in zijn leeftijdscategorie. Nadat hij bij de jeugd al eenmaal nationaal kampioen in het veld werd in 1998, werd hij daarna vanaf 2001 tot en met 2012 doorlopend Nederlands kampioen veldrijden.

En wie herinnert zich 9 juli 2014 nog? De vijfde etappe van de Tour naar Arenberg? Een historische dag voor het Nederlandse wielrennen. Een natte regenachtige koers waardoor er op de kasseien veel valpartijen waren. Boom viel aan op de allerlaatste kasseienstrook en kreeg een kleine voorsprong op Fuglsang en Nibali, die hij in de laatste kilometers naar de finish wist vast te houden. Hij volgde hiermee Pieter Weening op als laatste Nederlandse etappewinnaar in de Tour. Diens etappezege in de Tour was op dat moment maar liefst exact negen jaar geleden! Fiets jij met hem mee op 5 mei door het Brabants landschap?

Meer over de 85 km
Naast de pelotonstocht van 120 km, hebben we voor de fietser die op eigen tempo van de bijzondere route wil genieten, de vrije toertocht. Deze schitterende tocht komt langs bijzondere iconen en is nu tot in detail op onze website te vinden.

De derde editie starten en finishen alle afstanden op dezelfde bijzondere locatie: de Pettelaarsche Schans in Den Bosch. Dit jaar ook de plek van het Brabants Bevrijdingsfestival. Na de tocht ben je van harte welkom bij het festival om te genieten van de diverse artiesten.

Na de start koersen de deelnemers aan de vrije toertocht langs St. Michielsgestel, door Germonde op weg naar het eerste bijzondere icoon onderweg: de Eerdse Molen. Na een derde van route passeren we Nijnsel om vervolgens na Son en Breugel het Museum De Bevrijdende Vleugels aan te doen. In Best aangekomen kan er gestopt worden bij de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne. Na 55 kilometer passeren we Oirschot om vervolgens terug naar het Noorden te koersen langs Helvoirt naar Vught. Daar doen we na ruim 80 kilometer Fort Isabella aan. Om vervolgens de laatste kilometers terug te fietsen naar de Pettelaarsche Schans. Neem snel een kijkje naar de GPS- route voor alle details.

Ooit al eens met een Tourwinnaar willen fietsen?
Ook de derde editie van de Freedom Ride fietsen er naast de renners van Team LottoNL-Jumbo weer bekende namen mee. Met trots kunnen wij bekend maken dat Tourwinnaar Jan Janssen op 5 mei bij ons peloton aansluit om mee te fietsen. In 1968 mocht hij na de finish de gele trui in ontvangst nemen. En dat is niet alles. Ook de winnaar van 1980 fiets mee op Bevrijdingsdag: Joop Zoetemelk. Een unieke kans om met de twee Nederlandse winnaars van de Tour de France te fietsen. Wacht niet langer en claim snel je plekje in het Freedom Peloton op 5 mei, schrijf je snel in!

MEET THE NEW GENERATION FREEDOM FIGHTERSYOUNG & FREE