Fee & Eef

Familie Vrijheidsplein
13.00 – 18.00

Bloemenkrans activiteit

Stap in de wereld van kleuren en geuren en beleef een bloemenkrans-avontuur! Ter ere van de herdenking op 4 mei, gaan we creatief aan de slag en maken we onze eigen prachtige bloemenkransen. Laat je verbeelding de vrije loop en ontwerp een unieke krans die bij jou past. Je kunt kiezen uit een overvloed aan bloemen en materialen om jouw meesterwerk te creëren. Wanneer je klaar bent, mag je trots jouw bloemenkrans mee naar huis nemen als een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag. Kom en doe mee met deze unieke activiteit die jouw creativiteit zal laten bloeien!

Tijdlijn

Duik in het verleden en ontdek de belangrijke gebeurtenissen van de oorlog, door een spannende tijdlijn-activiteit! Laat jouw hersenen kraken terwijl je foto’s van historische gebeurtenissen aan de juiste jaartallen koppelt. Kun jij de gebeurtenissen op de juiste plek zetten? Ervaar hoe het was om in die tijd te leven en leer meer over belangrijke momenten die Nederland gevormd hebben.

In gesprek met een andere generatie

Stap in de tijdmachine en ontdek hoe herinneringen van de ene naar de volgende generatie worden doorgegeven! Het Nationaal Comité heeft met het jaarthema ‘Leven met oorlog’ speciale aandacht voor intergenerationele overdracht gevraagd: hoe veranderen herinneringen in de loop van de tijd? Om ons steentje bij te dragen, hebben we een speciale plek gecreëerd waar jong en oud samen kunnen komen om in gesprek te gaan over de oorlog. Neem plaats op onze stoelen en laat je verrassen door de persoon die tegenover je zit. Deel jouw kennis en verrijk jezelf met de verhalen van anderen. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden waarbij we samen stilstaan bij de gebeurtenissen uit ons verleden. Kom en doe mee met deze bijzondere activiteit en laat je inspireren!

De activiteiten zijn uiteenlopend en toegankelijk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. We kunnen niet wachten om onze creaties tot leven te brengen en we hopen dat we je op 5 mei mogen begroeten op het festivalterrein. Tot dan!