Met het thema “Geef vrijheid door” wordt dit jaar op het Brabantse Bevrijdingsfestival de vrijheid gevierd. Naast de Ambassadeur van de Vrijheid De Staat staan ook My Baby, HAEVN, Che Sudaka, Charl Delemarre en Canshaker Pi op Bevrijdingsfestival Brabant 2017. Boris van der Ham opent 5 mei om 11.00 het vrijheidsfestival met een Vrijheidscollege.

Toen de Nijmeegse rockhelden van De Staat in 2016 hun optreden op Bevrijdingsfestival Brabant cancelde vanwege een Europese tour met de beroemde band Muse gaf het publiek meteen aan welke artiest zij graag als vervanger op Bevrijdingsfestival Brabant wilde zien; My Baby en HAEVN. Dat is dit jaar gelukt. Op 5 mei zijn My Baby en Haevn naast De Staat te zien op de Mainstage van Bevrijdingsfestival Brabant in ’s Hertogenbosch. Daarnaast maakt het Brabantse Bevrijdingsfestival nog drie spetterende acts bekend.

Op de Mainstage presenteert Bevrijdingsfestival Brabant bluesy-voodoo van eigen bodem; My Baby neemt je mee op een psychedelische reis door ruimte en tijd, waarbij ze je hypnotiseren met hun inheemse klanken. Ook HAEVN, een samenwerking tussen producer/songwriter Marijn van der Meer (uit ‘s Hertogenbosch afkomstig) en filmscore componist/producer Jorrit Kleijnen, is 5 mei te zien op de Mainstage van het Bevrijdingsfestival. De Argentijnse Mestizo-feestband Che Sudaka zorgt voor een gegarandeerd knalfeest op de Mainstage.

Grote beloftes Carl Delemarre en Canshaker Pi zijn op 5 mei te zien op het Sena Talent Stage van Bevrijdingsfestival Brabant. Singer-songwriter Charl Delemarre, winnaar van de Grote Prijs van Nederland, staat bekend om zijn gepassioneerde en persoonlijke liedjes. Het energieke Canshaker Pi is volgens programmeur Ivo Cooymans een echte aanrader. “Canshaker Pi is super energieken heeft goede songs. Dwarse Indie a la The Pixies. Energiek, rebels en vol overtuiging.” De line-up is nog niet compleet, de komende tijd maakt Bevrijdingsfestival Brabant meer namen bekend.