Make Noise for Freedom

Make Noise for Freedom is er in 2021 weer bij! Houdt deze pagina in de gaten voor de meest actuele informatie.

Make Noise for Freedom is voor iedereen met een passie voor muziek tussen de 14 en 26 jaar oud. Voor talenten die altijd al eens in de spotlights hebben willen staan en die de wereld iets te zeggen hebben over vrijheid. Make Noise for Freedom is een wedstrijd voor muzikale vrijheidsstrijders!

Elk talent, een solo artiest of een band, schrijft een vrijheidssong waarmee ze de jury kunnen overtuigen. Wanneer je wordt uitgenodigd door onze jury volgen er workshops. Tijdens deze workshops zijn er coaches die jou gaan helpen met het schrijven en performen van een Freedom-song.

Weet je nu al dat je volgend jaar wil meedoen?
Stuur een bericht naar info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl, en we houden je op de hoogte.

Terugblik 2019 – Workshop

Terugblik 2019 – Finale

Workshop – maandag 22 april

De workshop staat helemaal in het teken van de jonge talenten! Met hun coach gaan ze bij Popei in Eindhoven werken aan hun favoriete vrijheidsnummers. Samen maken ze de laatste sprongen richting het podium van Bevrijdingsfestival Brabant!
Aan het eind van de workshop geeft iedere deelnemer een performance voor de jury van Make Noise for Freedom. Zij kiezen de 6 winnaars van de dag die een plekje veroveren op het podium van Bevrijdingsfestival Brabant op 5 mei om daar mee te doen aan de grote finale.

Finale – 5 mei 2019

Alle 6 finalisten van Make Noise for Freedom spelen twee nummers tijdens Bevrijdingsfestival Brabant in ’s-Hertogenbosch! Ze treden op van 12.30 – 13.15 en 14.15 – 15.00 op Noord-Zuid Stage. Dus heb jij zin om jong talent te spotten? En is de boodschap bij muziek belangrijk voor jou? Dan is dit een onderdeel van de line-up die je niet mag missen! We maken na de workshop dag de finalisten bekend!

Winnaar – 5 mei 2020

Ben jij de grote winnaar van Make Noise for Freedom 2019? Dan is het podium van Bevrijdingsfestival Brabant 2020 voor jou!

Extra leuk!

De 20-jarige Frans-Nederlandse zangeres Louise Lane speelt catchy nummers met een vintage vibe. Vorig jaar won ze de muziekwedstrijd Make Noise for Freedom op Bevrijdingsfestival Brabant en is daarom dit jaar opnieuw op het festival te zien. Nu niet meer als onderdeel van Make Noise for Freedom maar heeft ze haar eigen plek op het podium verdient! Haar songs worden door folk en rock geïnspireerd en gaan veel over de vrijheid en het bekritiseren van de ontwikkelingen die deze vrijheid beperken. Ondanks de kritische toon van haar muziek spatten de jeugdigheid en levensvreugde er vanaf!
SENA Performers Stage
12:45-13:15

Finalisten aan het woord

Voor Make Noise for Freedom zijn we in gesprek gegaan met muzikale vrijheidsstrijders. Al meerdere jaren organiseert Bevrijdingsfestival Brabant een muziekwedstrijd voor jongeren die zich door middel van muziek inzetten voor de vrijheid. Lees al deze enthousiaste verhalen en kom de deelnemers supporten van 12.30 – 13.15 en 14.15 – 15.00 op Noord-Zuid Stage.

Killed by Martians

Killed by Martians bestaat uit Koen, Bram en Jules. Drie jonge jongens die in hun muziek geïnspireerd worden door Queens of the Stone Age en Foo Fighters. Muziek is voor de jongens genieten. “Wij maken muziek omdat we samen een stelletje ellendelingen zijn die doen waar we zelf zin in hebben.”
In hun vrijheidsnummer zingen ze over de reis van een bootvluchteling die in een opvangkamp in Calais terecht komt.
Als je een strak en fris rock ’n roll trio wil zien waar je lekker op los kan gaan, dan mag je deze jongens zeker niet missen op 5 mei!
Tijd: 12:30 – 12:45 uur

Spelfout

“Ietwat theatraal maar altijd vermakend” is hoe Dominique, Johan, Tijn en Jonah hun band Spelfout omschrijven. Een Nederlandstalige band met alternatieve muziek in de rock, rap en pop. Met vleugjes humor en theater neemt Spelfout je mee in manieren van lachen, dansen en denken die je misschien nog onbekend zijn.
Tijd: 12:45 – 13:00 uur

Spelfout

“Ietwat theatraal maar altijd vermakend” is hoe Dominique, Johan, Tijn en Jonah hun band Spelfout omschrijven. Een Nederlandstalige band met alternatieve muziek in de rock, rap en pop. Met vleugjes humor en theater neemt Spelfout je mee in manieren van lachen, dansen en denken die je misschien nog onbekend zijn.
Tijd: 12:45 – 13:00 uur