MEROL
Mario Batkovic
Lee Bains III & The Glory Fires
Broadway Brass
Massada
The Grand East
Louise Lane
Sonny Ragg

De line-up is compleet! Eerder maakten we Jett Rebel, Navarone, Sam Feldt, Russkaja, Nona, Yīn Yīn en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest al bekend, maar daar mogen we nog wat namen aan toevoegen. En dat zijn zeker niet de minste: MEROL, Mario Batkovic, Massada, The Grand East, Sonny Ragg, Louise Lane, Lee Bains III & The Glory Fires en Broadway Brass!

Van nul naar honderd ging deze zangeres. MEROL weet met haar catchy Nederlandstalige popmuziek vele harten te veroveren. Gekenmerkt door haar cheeky teksten en jaren ’80 synts blijft ze hitjes scoren. Haar single ‘Lekker Met De Meiden’ wordt overal luidkeels meegezongen. Deze roodharige femme fatale is charmant, ondeugend en een tikkeltje ordinair.

De Zwitsers, Bosnische Mario Batkovic heeft als missie om alle mogelijkheden van de accordeon te ontdekken, zonder enige effecten of loops. De connectie tussen hem en zijn instrument is indrukwekkend. Verwacht een accordeon geluid als een onderscheidende, expressieve klankwereld vol fantasie en melancholisch karakter.

Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekwereld. Ze hebben in de jaren ’70 het gebruik van uitgebreide percussie instrumenten als een geheel nieuwe sound in Nederland geïntroduceerd,. Wat Massada brengt is muziek gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. In alles wat ze doen staat kwaliteit voorop

De dampende rock ’n roll show van The Grand East zal altijd bij blijven. Maar ze zijn terug met een nieuwe sound, het album staat op spanning als een ballon die elk moment kan knappen. Met dit album hebben ze alles in eigen hand. Het wordt namelijk uitgebracht op hun label dat ze samen met fans hebben opgezet. Ze spatten van enthousiasme uit elkaar en staan te trappelen om jullie hierin mee te nemen!

In 2018 werd de veelbelovende band, Sonny Ragg opgericht. Op hun eigen manier zet de Bossche band hun funk, ritme en rauwe beats neer. Met een mix van vijf ervaren muzikanten uit de Nederlandse muziekcultuur staan ze stevig in hun schoenen. Ze creëren een eigen geluid, unieke stijl en vette shows!

Het viertal uit Birmingham, Alabama creëert een combinatie van diepe punk maar ook soul, power pop, country en gospel. In de nummers gaat Lee Bains III & The Glory Fires vaak op zoek naar culturele grenzen. Ze komen terug naar Europa om hun nieuwe album ‘Live At The Nick’ ten gehoren te brengen. Verwacht een goede mix van teksten, muziekstijlen met een super hoog energie level.

Broadway Brass is een lust voor je oren en lichaam. Deze tienkoppige band krijgt het voor elkaar om dance, hip-hop en pop in één mash-up te gooien. Een tikkeltje eigenwijs en gedurfd zijn ze ook. Daarmee pronkt Broadway Brass – al dan niet legaal – op straat in onder andere Antwerpen, Brugge en Maastricht. Dus pak een pilsje, trek je dansschoenen aan, doe je oordoppen in en voel de energie van tien podiumbeesten die rocken op hun instrument.

De 20-jarige Frans-Nederlandse zangeres Louise Lane speelt catchy nummers met een vintage vibe. Ze won vorig jaar de muziekwedstrijd Make Noise for Freedom bij Bevrijdingsfestival Brabant 2018 en is dit jaar opnieuw op het festival te zien. Haar door folk en rock geïnspireerde songs gaan dan ook veel over vrijheid en bekritiseren de ontwikkelingen deze vrijheid beperken.

Wat een programma! Nu de line-up compleet is kan Bevrijdingsfestival Brabant zich samen met jullie gaan voorbereiden op een groot vrijheidsfeest op 5 mei. We zien jullie bij de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch!