Samen

wij voor de vrijheid

Get Together for Freedom

Vrijheid smaakt naar meer! Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. Wij nodigen jullie uit om dat samen met ons te doen tijdens Get Together for Freedom. In dit programma staat ieders verhaal over vrijheid centraal. Aan grote tafels gaan we genieten van heerlijke gerechten uit allerlei landen. Aan iedere tafel schuift iemand aan met een bijzonder verhaal. Dat kan iemand zijn die WOII heeft meegemaakt of zich heeft ingezet voor vrede en vrijheid. Ga met elkaar in gesprek en deel je eigen verhaal. De lunch wordt afgewisseld met een divers podiumprogramma bestaand uit muziek, verzorgd door Musicare, en het Vrijheidscollege.

Programma

11.00 uur Ontvangst

11.15 uur Start programma

13.30 uur Afsluiting
aansluitend een rondleiding over het festival terrein
door bestuur (voor de liefhebbers)

Vrijheidscollege

Sinan Can (1977) is een Nederlands onderzoeksjournalist en bekend om zijn prijswinnende
documentaires over de oorlog in Afghanistan, Syrië en de terroristen van IS, maar ook om zijn deelname aan Wie is de Mol.

Naast zijn televisiewerk schrijft Sinan ook achtergrondverhalen en boeken bij zijn series. Hij zou graag in Irak een kindertehuis willen starten. Can is geregeld als deskundige te zien bij diverse talkshows als
Pauw, Jinek, De Wereld Draait Door en RTL Late Night om te praten over o.a. internationaleconflicten, vluchtelingenproblematiek, het Midden-Oosten, Turkije en terreur.

Tijdens zijn vrijheidscollege vertelt Sinan Can over landen als Libië, Tunesië, Egypte, Irak en Syrië. Hij beschrijft de achtergrond en de geschiedenis van de dictaturen in die regio. Hij laat zien hoe mensen
ermee leven en wat het betekent om te moeten leven met de angst en repressie die een dictatuur met zich meebrengt. En hij vertelt over mensen die zich, ondanks alles, verzetten en soms grote
offers brengen.

Foto: Michel Schnater

Vrijheidslunch

Hoe smaakt vrijheid eigenlijk? Dat proef je op 5 mei aan de grote tafels bij de vrijheidslunch van Bevrijdingsfestival Brabant, een onderdeel van Get Together for Freedom. Er worden gerechten geserveerd uit diverse landen, bereid door jongeren en statushouders in samenwerking met Catrien Kuipers en Omar Sbeini van De Kooktuin.

Vrijheidsmuziek

De muzikale verzorging tijdens Get Together for Freedom zal opgezet worden door MusiCare uit Vught. Verwacht bijzondere optredens die aanleiding zullen geven tot nieuwe verhalen. De presentatie van deze middag zal in handen zijn van Tim van Baalen.

Een terugblik op 2019