Muzikale vrijheidstrijders opgelet! Lijkt het jou fantastisch om op 5 mei op Bevrijdingsfestival Brabant op te treden? Ben je tussen de 14 & 26 jaar oud en heb jij de wereld iets te zeggen? Doe mee aan Play 4 Freedom! Schrijf een song over vrijheid en pak je shine op Bevrijdingsfestival Brabant 2018.

Vrijheid is een breed begrip, en iedereen heeft hier zijn/haar eigen gevoel bij, zo ook voor jou als beginnend artiest & songwriter. Schrijf een song over vrijheid, en overtuig de jury met je talent! Wanneer je wordt uitgenodigd door onze jury zijn er op 8 april & 22 april twee workshops. Tijdens deze workshops krijg je een coach toegewezen die jou gaat helpen met het schrijven en performen van een Freedom-song! Het traject ziet er als volgt uit:

1. Mee doen? Meedoen kan als individue of met een band. Stuur vóór 26 maart een email naar forplay4freedom@gmail.com met daarin de volgende gegevens:

  • Je contactgegevens
  • Biografie
  • Foto
  • Song snippet
  • Linkjes naar Website / Soundcloud / Youtube / Spotify / Social-media (indien van toepassing)

2. Geselecteerd? Aan de slag!
Schrijf je eigen muziek en tekst over vrijheid en laat je inspireren door het jaarthema ‘Verzet’.

3. Workshop 1 – 8 april @Sounddog Breda
Met je coach Jeroen Kant, TimmieTex of Joost van Haaren ga je werken aan jouw songwriting en performance skills. Jeroen Kant is zanger, songschrijver, gitarist en platenbaas, TimmieTex is een Tilburgse rapper en Joost van Haaren kun je kennen als de voormalig bassist van Krezip.

4. Workshop 2 – 22 april @PopEi Eindhoven
Leg met je coach de laatste hand aan je song en dan… optreden. De beste deelnemers veroveren een speelplek op Bevrijdingsfestival Brabant 2018!

5. Oefenen, oefenen, oefenen…

6. Finale op 5 mei
Alle finalisten spelen twee nummers op Bevrijdingsfestival Brabant in ‘s-Hertogenbosch. Wie weet win je een mooie speelplek op Festival Mundial in Tilburg!

Over Play4Freedom
Jonge muzikanten en songwriters, opgegroeid in een vrij Europa zonder grenzen. Play4Freedom is dé wedstrijd voor muzikale vrijheidstrijders uit Brabant. Wat betekent vrijheid voor jou? En hoe klinkt dat in muziek? Jonge muzikanten worden in de aanloop naar Bevrijdingsfestival Brabant uitgedaagd om hun eigen muziek en tekst voor de vrijheid te schrijven. In een serie van twee workshops (8 april @SoundDog in Breda en 22 april @PopEi in Eindhoven) worden jonge muzikanten door Brabantse professionals klaargestoomd voor hun optreden op Bevrijdingsfestival Brabant. De zes finalisten treden uiteindelijk op 5 mei op het Noord Zuid Stage van Bevrijdingsfestival Brabant. De winnaar van Play4Freedom wint een speelplek op Festival Mundial.