De optie om deel te nemen aan de grootste rockband van Nederland is gesloten. Bedankt voor alle inzendingen!
Get ready voor 5 Mei!

Stap 1

Speel mee in de grootste rockband van Nederland!

Honderden muzikanten, een lied.
Bevrijdingsfestival Brabant presenteert: The Freedom Band!
Een mega rockformatie die deels digitaal en deels fysiek samenspeelt voor de vrijheid. Samen vieren we de liefde voor muziek met de grootste band die Nederland ooit heeft gezien.

The Freedom Band is niet zomaar een band. Drummers, gitaristen, bassisten, toetsenisten en zangers van over de hele wereld sluiten zich aan. Ook bekende Brabantse muzikanten zoals Nona, Björn van der Doelen en Anneke van Giersbergen spelen zij aan zij met je mee.

Je sluit je aan bij The Freedom Band door vanuit huis een video in te sturen. Deze video wordt gebruikt voor de clip die we 5 mei lanceren. Daarnaast kun je op 2 mei ook meespelen in de liveopname van de videoclip op De Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Per instrument zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met aanmelden!

Met deze mega rockformatie spelen we één lied voor de vrijheid: Iedereen Is Van De Wereld van The Scene. Op 5 mei schieten we met een sonische knal dit anthem de wereld in. Join the band!

  • Algemene info#1
  • Repeteren#2
  • Checklist#3
  • Uploaden#4
  • Optreden#5

Stap 2

De repetitieruimte

We spelen met z’n allen Iedereen Is Van De Wereld van The Scene in een speciale versie. Kies hier je instrument en download de audiotrack waarop we allemaal meespelen.

In de dropboxfolders vind je het origineel van The Scene en onze eigen versie, aangevuld met play-a-long versies voor elk instrument. Voor gitaar hebben we zelfs twee partijen. Schrik niet, er zit nog geen zang bij. De zangkunsten van alle deelnemers voegen we pas later toe aan de tracks.

Als je in de dropboxmap de muziek heb gedownload, kun je aan de slag met repeteren voor de opname van je eigen video. En dan zien we je graag terug bij stap 3: de backstage!

Stap 3

Backstage

Muziek geoefend? Instrument in de aanslag? Het moment suprême is bijna daar: jouw opname voor The Freedom Band! Voordat je losgaat in de opname hebben we nog een paar kleine dingen waar je op moet letten:

  • Speel het lied van begin tot eind.

  • De video moet liggend worden opgenomen.

  • Film jezelf recht van voren.

  • Zorg voor een vast beeld zonder trilling (dus niet vanuit de hand)

  • Speel mee op de juiste versie van Iedereen Is Van De Wereld. Kijk in de downloadmap voor de play-a-long versie van jouw instrument.

Alles gecheckt? Dan ben je er klaar voor. Schraap je keel, drum je alvast warm, draai die versterker naar standje 11, start je opname en gaan met die banaan. Veel speelplezier gewenst!

Stap 4

De Performance

Goeie show! Lekker gespeeld! Ziet er goed uit!

Stap 5

Welkom bij de band!

Super tof dat je meedoet met The Freedom Band van Bevrijdingsfestival Brabant! Wij gaan aan de slag met je upload en verwerken deze met alle andere inzendingen tot een vette video.

Speel je op 2 mei mee met de opnames van de videoclip van The Freedom Band op De Tramkade in ’s-Hertogenbosch? Dan ontvang je binnenkort een mail met aanvullende informatie.

Woensdag 5 mei gaat de video van The Freedom Band de wijde wereld in. Zorg dat je dit niet mist!

De basisband