Stap 1

Speel mee in de grootste rockband van Nederland!

AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Honderden muzikanten, één lied. Bevrijdingsfestival Brabant presenteerde in 2021 de grootste rockband van Nederland: The Freedom Band 2.0. Een deels digitale, deels fysieke, megaband die samenspeelt voor de vrijheid. Deze rockformatie speelt één lied voor de vrijheid: Iedereen Is Van De Wereld van The Scene. In 2022 komen we terug. En hoe!

In The Freedom Band 2.0 verbinden we heel Noord-Brabant aan de Nationale Start van de Bevrijdingsfestivals.

Honderden muzikanten, één lied. Dat is The Freedom Band 2.0. Een megaband, bestaande uit alleen maar Brabanders, die deels digitaal en deels fysiek samenspeelt voor de vrijheid. Ook op 5 mei 2022 vormen ze de grootste rockband van Nederland.

De basis van The Freedom Band bestond vorig jaar uit artiesten Nona, Björn van der Doelen en Anneke Van Giersbergen. Dit jaar wordt deze aangevuld door Vicky van Zijl (Penelope), Rochelle Perts (winnares X Factor 2011) en Bas Soetens (bekend van de band PYRO). Deze mega rockformatie speelt één lied voor de vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Brabant: Iedereen Is Van De Wereld van The Scene.

In 2022 is er ruimte voor nog meer talent in The Freedom Band! Professionals, amateurs, thuisrockers, verenigingen, bands: iedereen kan weer meedoen. Aanmelden kan tot en met 18 april.

Samen met de reeds geschoten beelden in 2021, ontwikkelen een nieuwe performance. Op 5 mei zal The Freedom Band 2.0 in Oss en in ’s-Hertogenbosch live optreden . Op elke locatie een andere ‘live’ formatie, maar dezelfde backdrop: de videoclip van The Freedom Band 2.0.

  • Algemene info#1
  • Repeteren#2
  • Checklist#3
  • Uploaden#4
  • Optreden#5

Stap 2

De repetitieruimte

We spelen met z’n allen Iedereen Is Van De Wereld van The Scene in een speciale versie. Kies hier je instrument en download de audiotrack waarop we allemaal meespelen.

In de dropboxfolders vind je het origineel van The Scene en onze eigen versie, aangevuld met play-a-long versies voor elk instrument. Voor gitaar hebben we zelfs twee partijen. Schrik niet, er zit nog geen zang bij. De zangkunsten  voegen we pas later toe aan de tracks.

Als je in de dropboxmap de muziek heb gedownload, kun je aan de slag met repeteren voor de opname van je eigen video. En dan zien we je graag terug bij stap 3: de backstage!

Stap 3

Backstage

Muziek geoefend? Instrument in de aanslag? Het moment suprême is bijna daar: jouw opname voor The Freedom Band! Voordat je losgaat in de opname hebben we nog een paar kleine dingen waar je op moet letten:

  • Speel het lied van begin tot eind.

  • De video moet liggend worden opgenomen.

  • Film jezelf recht van voren.

  • Zorg voor een vast beeld zonder trilling (dus niet vanuit de hand)

  • Speel mee op de juiste versie van Iedereen Is Van De Wereld. Kijk in de downloadmap voor de play-a-long versie van jouw instrument.

Alles gecheckt? Dan ben je er klaar voor. Schraap je keel, drum je alvast warm, draai die versterker naar standje 11, start je opname en gaan met die banaan. Veel speelplezier gewenst!

Stap 4

De Performance

Goeie show! Lekker gespeeld! Ziet er goed uit!

Stap 5

Welkom bij de band!

Super tof dat je meedoet met The Freedom Band 2.0 van Bevrijdingsfestival Brabant! Wij gaan aan de slag met je upload en verwerken deze met alle andere inzendingen tot een vette video.

Op 5 mei kan je je performance met The Freedom Band 2.0 zien in ‘s-Hertogenbosch om 14.00 uur op Bevrijdingsfestival Brabant. Zorg dat je dit niet mist!

De basisband