Ze zijn bekend! De 6 finalisten voor Make Noise for Freedom 2019. Verschillende bands en singer-songwriters zijn op de workshop dag in PopEi gecoacht door professionals. Samen met de deelnemers hebben ze de vrijheidssongs geperfectioneerd en de puntjes op de i gezet wat betreft de performance. Graag stellen we de finalisten kort aan jullie voor.

Killed by Martians bestaat uit Koen, Bram en Jules. Drie jonge jongens die in hun muziek geïnspireerd worden door Queens of the Stone Age en Foo Fighters. Muziek is voor de jongens genieten. In hun vrijheidsnummer zingen ze over de reis van een bootvluchteling die in een opvangkamp in Calais terecht komt.

“Ietwat theatraal maar altijd vermakend” is hoe Dominique, Johan, Tijn en Jonah hun band Spelfout omschrijven. Een Nederlandstalige band met alternatieve muziek in de rock, rap en pop. Met vleugjes humor en theater neemt Spelfout je mee in manieren van lachen, dansen en denken die je misschien nog onbekend zijn.

Niels, Arjan, Ruben en Dion vormen samen de band Hoghead. Naar aanleiding van het jaarthema “In vrijheid kiezen” hebben Ruben en Arjan de tekst voor het vrijheidsnummer “Equally Equal” geschreven. “Gelijkheid speelt een grote rol binnen vrijheid. Niemand kan kiezen wie hij of zij is, maar iedereen zou wel de vrijheid moeten hebben om zich daar niet druk over te hoeven maken. Wij vinden dat dit beter kan.”

Kyra Antoni is 17 jaar en schrijft liedjes over liefde, oorlog en opgroeien. Haar vrijheidslied waar ze mee op Bevrijdingsfestival Brabant mag optreden heet “Nachtmerrie”. Hierin gaat het over iemand die een trauma heeft overgehouden aan oorlog. Vrijheid betekent voor Kyra dat ze zichzelf kan zijn en zich niet hoeft te beperken in haar keuzes.

“Wat er ook is gebeurt, het zal altijd wel goed komen als je blijft vechten”. Dennis, Youri, Koen en Ruben vormen samen Morning Dawn. In de vrijheidssong van Morning Dawn staat het gemis centraal van een vader of man die meegaat als verzetsstrijders en wat daar de gevolgen van zijn. “Wij doen mee aan Make Noise for Freedom omdat we graag onze bijdrage willen leveren aan deze viering en samen het gevoel van vrijheid delen”.

Een mix van punk en blues rock is wat de vier bandleden van Silver Kiwi produceren. Iris, Sven, Geert en Cillian hebben een vrijheidssong gemaakt over de verwachtingen van de samenleving en hoe deze onze levens beheersen. Make Noise for Freedom is voor Silver Kiwi een manier van inspiratie. “Wij willen laten zien dat we een superenthousiaste, leuke, jonge band zijn die van zowel oude als nieuwe muziek houdt.”

Programma Make Noise for Freedom

12:45 – 13:00 uur: Killed by Martians

12:45 – 13:00 uur: Spelfout

13:00 – 13:15 uur: Hoghead

14:15 – 14:30 uur: Kyra Antoni

14:30 – 14:45 uur: Morning Dawn

14:45 – 15:00 uur: Silver Kiwi