Eerste namen Bevrijdingsfestival Brabant 2022

Vrijheid, blijheid! De eerste namen voor Bevrijdingsfestival Brabant 2022 zijn bekend. 5 mei komen Duncan Laurence, Donnie, Muyayo Rif, Shishani & Miss Catharsis, SLOPER, CUT_ en Ten Times A Million naar ’s-Hertogenbosch. Van Spaanse ska naar trippy pop, stevige rock en echte meezingers. Er valt weer een hoop te beleven op de Pettelaarse Schans!

Duncan Laurence

Duncan Laurence komt naar ‘s-Hertogenbosch! Wij zijn heel blij om deze Eurovisiesongfestival-winnaar en Ambassadeur van de Vrijheid 2022 te mogen verwelkomen op onze mainstage. Zijn nummer Arcade kunnen we allemaal uit volle borst meezingen natuurlijk!

Donnie

Wie kent ‘m niet? Maradonnie, de brakka van Balmain. Met zijn nummer ‘Snelle Planga’ veroverde hij niet alleen de hitlijsten, er ontstond een complete hype rondom de zonnebrillen. Dat hij een hitmachine is, is inmiddels wel duidelijk. Een duet met Frans Bauer of René Froger, hij deinst nergens voor terug!

Muyayo Rif

De mannen van Muyayo Rif zijn niet vies van een feestje. Deze Catalanen brengen een zomerse cocktail van ska, rock, reggae en latin. Positieve energie en dansen alsof je leven ervan afhangt. Vamos!

SLOPER

Voor de echte drum lovers! Drummers Mario Goossens van Triggerfinger en Cesar Zuiderwijk van Golden Earring bundelde hun krachten in dit muzikaal project. Verwacht van SLOPER stevige riffs, goeie drums (duh) en heel veel decibels!

Ten Times A Million

Bevrijdingsfestival Brabant is niet compleet zonder een flinke portie gitaren. Ten Times A Million combineert de harde gitaren van QOTSA en Foo Fighters met moderne popinvloeden. Euforische uitspattingen worden afgewisseld met fluisterende filmische sferen en catchy melodieën.

Shishani & Miss Catharsis

Shishani & Miss Catharsis is een eclectische band opgericht door multi-award winnende singer-songwriter Shishani. Met invloeden van verschillende achtergronden vertellen ze betoverende verhalen met een geluid dat genres overstijgt. Ze speelde dit jaar al op Eurosonic Noorderslag, dat belooft wat.

CUT_

Indie, elektro, trippy, pop. De muziek van CUT_ is lastig in één woord te vangen. Constant op zoek naar nieuwe geluiden en melodien zal het zeker niet saai worden tijdens een optreden.