We hebben jullie even laten wachten maar hier zijn ze dan! De eerste zeven artiesten die naast de Boxtelse Sam Feldt zullen spelen op Bevrijdingsfestival Brabant 2019. De mix tussen nationaal en internationaal talent zorgt voor de ideale combinatie van verschillende muziekstijlen. Met dit zeer diverse programma is er voor ieder wat wils en kunnen we allemaal samen de vrijheid vieren op 5 mei!

De artiest die zonder twijfel hoge ogen gooit is Jett Rebel. Deze muzikale alleskunner is bekroond met een 3FM Megahit voor zijn nummer ‘Good Boy’. Geen festivalpodium is hem vreemd en hij deed meerdere tours in het buitenland. Keer op keer blijft Jett Rebel zichzelf opnieuw uitvinden waardoor ieder album verschillend klinkt en hij het publiek telkens verrast.

De mannen van Navarone zijn altijd op zoek naar de perfecte combinatie tussen elementen van seventiesrock en invloeden uit de grunge en alternatieve rock. Ze stonden al op meerdere grote podia en festivals en afgelopen jaar hebben ze het geschopt tot de finale van The Voice of Holland. Dit jaar proosten ze op hun 10-jarig bestaan en dit komen ze met jullie vieren op Bevrijdingsfestival Brabant!

De vijfkoppige band Mamas Gun is een diverse, pittige en fabuleuze band uit London. Op dit moment zijn ze volop aan het touren met hun soul en motown album ‘Golden Days’. Hiermee bezoeken ze onder andere Japan, Spanje, Duitsland en dus ook Bevrijdingsfestival Brabant. Deze unieke combinatie van ervaren artiesten staat garant voor een geweldig optreden.

In de zomer van 2017 is de band Yīn Yīn begonnen met het schrijven en opnemen van muziek. Deze jongens hebben Zuid-Oost-Aziatische muziek van de 60’s en 70’s gebruikt als grootste inspiratiebron. Verwacht disco, funk en een elektronische verrassing.

De Oostenrijkse polka beats van Russkaja zijn de schrik der verschikkingen voor alle Russische volksmuziek. De band stond voor enorme menigtes op de grotere festivals van Europa. In 2017 brachten ze hun meest recente plaat uit ‘Kosmopoliturbo’: een mix van de oude bekende polka ska, maar ook met knipogen richting gipsy en klezmer. Van deze Oostenrijkse legende wordt je sowieso vrolijk!

De Brabantse Nona is pas begin twintig maar heeft de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul en vooral hartverwarmend. Begonnen met teksten schrijven op haar ‘mini kamertje’ in Eindhoven schrijft ze nu eindeloze stromen van volgeschreven aantekeningenboekjes. In Amerika heeft ze haar band leren kennen met wie ze niks lievers doet dan muziek maken en haar nummers live performen, naar iedereen, overal.

Thijs Boontjes is naast verdienstelijk zanger ook hoogbegaafd organist en zijn orkest weet eveneens van wanten. Op half oor niveau is het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest een geslaagde grap, maar wie met aandacht luistert hoort een serieuze en bekwame muzikant in Nederlandstalige rock ’n roll, die zijn doorwrochte liefdesliedjes brengt met een knipoog en een traan. Ze klinken als een kruising tussen Herman Brood en André Hazes. Kortom, stilstaan wordt het niet tijdens dit optreden.

Een beter begin van de line-up kan Bevrijdingsfestival Brabant zich niet voorstellen. Maar dit is natuurlijk nog niet alles. Houd onze website en social media in de gaten want binnenkort worden er nog veel meer nieuwe namen bevestigd!