Op 5 mei wordt de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch weer omgetoverd tot één groot vrijheidsfeest. Ook dit jaar weer staat er een compleet programma klaar voor onze jongste en oudste bezoekers! Kom jij ook een kijkje nemen op het Familie Vrijheidsplein?

Onderdelen Familie Vrijheidsplein

Kleur maakt alles mooier! Begin de dag goed en laat zien dat jij ook vrijheid viert. Kies het leukste vrijheidssymbool en laat je versieren door onze schminkers. Zo straal jij heel de dag!

Ook dit jaar presenteert de Blauwe Tafel het Wortelrestaurant. In het Wortelrestaurant worden bijzondere, grappige, mooie en gekke wortels geserveerd. Een workshop om te eten en drinken maar ook waar je naar kan kijken. Vreemd voedsel en toch dagelijkse kost.

Wil jij met je heupen schudden? Dan geeft Lord Studio hiphop workshops op Bevrijdingsfestival Brabant. Ze dagen je uit om lekker mee te doen en geven een introductie in de beginselen van hiphop. Gedurende de dag zijn er meerdere workshops waar kinderen van alle leeftijden aan mee kunnen doen.

Nieuwe vriendschappen ontstaan aan de knutseltafel! Maak een vrienden armbandje voor iemand die je nog niet kent en maak een mooie wens voor iemand anders.

Ook bij Babel is er genoeg te doen! Ben jij een echte speurder? Ga dan tijdens de QR-speurtocht op zoek naar de vragen en de QR-code zal je helpen met het antwoord. Of hou jij van schommelen en vind je het fijn om we te dromen bij verhalen? Kom dan naar de Silent Swing. Luisteren naar de mooiste voorleesverhalen over vrijheid kan tijdens Voorlezen in onze tipi tent! Dieren in de zee leven steeds minder in vrijheid omdat er zoveel troep in het water terecht komt. Op het Familie Vrijheidsplein gaan we recyclen! Neem een duikje in onze Recycle zee-knutseltafel.

Het Vrijheidspark is de perfecte ontmoetingsplek, chill-out en dansvloer in één. In het zonnetje kom je lekker tot rust op het terras. Later op de avond schuiven we in de Hut het interieur aan de kant en is het tijd voor feest. Muziek van de jaren ’50 tot de meest recente releases komen voorbij. Zolang het maar swingt, funky is of juist ontspannend.

De activiteiten op het Familie Vrijheidsplein zullen om 13:00 starten en om 18:00 eindigen. Het volledige programma van het plein is terug te vinden op de programma pagina.