Amnesty International viert Bevrijdingsdag met uitdagende sponsorwandeltocht

Verschillende Amnestygroepen uit de regio organiseren op Bevrijdingsdag 5 mei een sponsorwandeltocht van bijna 40 km vanuit Eindhoven en Gemert naar het Bevrijdingsfestival in Den Bosch. De wandelaars lopen letterlijk en figuurlijk van het donker naar het licht. De start is in de ochtendschemering om 5.30 uur, de aankomst in den Bosch wordt verwacht rond 14 uur.
Vanuit Eindhoven is er ook de mogelijkheid naar Den Bosch te fietsen.

Het doel van de tocht is in de eerste plaats om actief de vrijheid te vieren met een mooie wandeltocht door het Brabantse landschap, en aansluitend het Bevrijdingsfestival.

In de tweede plaats wordt de wandelaars en fietsers gevraagd een mooi bedrag te doneren aan het werk van Amnesty International. De deelnemers kunnen hierbij ook actief op zoek gaan naar sponsors in hun eigen omgeving.

Door middel van de tocht vestigen we de aandacht op landen waar vrede en vrijheid zwaar onder druk staan. De mensenrechten in Iran staan hierbij dit jaar centraal. Sinds eind vorig jaar wordt er extreem geweld gebruikt om de protesten neer te slaan, met vele dodelijke slachtoffers tot gevolg. Ook zijn er talloze demonstranten ter dood veroordeeld.

Amnesty hoopt op een groot aantal deelnemers. die met elkaar op een sportieve manier de vrijheid kunnen beleven tijdens een mooie wandeltocht door de Brabantse natuur, en het daarop volgende Bevrijdingsfestival. Meer info op wandelvoorvrijheid.amnesty.nl