Dit zijn ze dan! Sam Feldt, Maan en Kraantje Pappie zijn dit jaar door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2019. Samen vliegen zij op 5 mei, onder leiding van de helikopters van Defensie, langs veertien Bevrijdingsfestivals door heel Nederland.

Sam Feldt komt naar Bevrijdingsfestival Brabant! Ook zal hij langs Bevrijdingsfestival Gelderland, Haarlem, Zuid-Holland en Den Haag vliegen om op te treden speciaal voor de vrijheid. Op 5 mei doet Maan ook verschillende locaties aan; Bevrijdingsfestival Overijssel, Drenthe, Zeeland en Limburg. Kraantje Pappie neemt Bevrijdingsfestival Utrecht, Flevoland, Amsterdam, Friesland en Groningen voor zijn rekening.

Wij vroegen aan de Ambassadeurs van de Vrijheid 2019 wat voor hun het ideale vrijheidslied is. En natuurlijk wat vrijheid betekent voor onze ambassadeurs.

Sam Feldt

Vrijheid is … “dat ik me kan verplaatsen. Mijn leven kan opbouwen en kan verhuizen wanneer ik dat wil. Ik reis heel veel voor mijn werk, 150 vluchten per jaar. Ik ben net terug uit Brazilië, waar ik vanuit mijn hotel zo de grootste sloppenwijk van Rio inkeek. Dan word je met je neus op de feiten gedrukt.”

Mijn vrijheidslied: “Imagine van John Lennon. Naast dat ik groot fan ben van de Beatles, gaat dat nummer voor mij over vrijheid in de breedste zin van het woord.”

Maan

Vrijheid is… “dat je op creatief gebied alles mag zeggen wat je wil. Dat er LuckyTV’s over Willem Alexander en Máxima gemaakt mogen worden, zonder dat de maker daarvoor de doodstraf krijgt.” 

Mijn vrijheidslied: Think van Aretha Franklin. Respect. Think. Freedom.”

Maan

Vrijheid is… “dat je op creatief gebied alles mag zeggen wat je wil. Dat er LuckyTV’s over Willem Alexander en Máxima gemaakt mogen worden, zonder dat de maker daarvoor de doodstraf krijgt.” 

Mijn vrijheidslied: Think van Aretha Franklin. Respect. Think. Freedom.”

Kraantje Pappie

Vrijheid is … “dat er voor iedereen vrijheid komt naar zijn of haar eigen standaard, dat hoop ik met heel mijn hart. Vrijheid betekent voor mij steeds wat anders: nu is het de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil en dat ik me kan uiten op de manier die ik wil. Social media werken voor mij soms beperkend, dan plaats ik iets maar niet, omdat ik bang ben voor alle reacties. Dan heb ik geen zin in dat gedoe.”

Mijn vrijheidsnummer: Heal the World van Michael Jackson. “Het gebeurt te weinig dat een groot artiest zich zo inzet voor de wereld en zijn platform gebruikt voor die boodschap.”