Nationale Ambassadeurs van de Vrijheid 2024

Vandaag zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2024 bekendgemaakt! Wende, Son Mieux, Claude en FLEMMING verspreiden dit jaar de boodschap van vrijheid door heel het land. Wij mogen met trots aankondigen dat niemand minder dan FLEMMING bovenaan ons affiche staat! De geboren en getogen Bosschenaar reist af naar de Pettelaarse Schans met een setlist vol catchy hits en een tas met verhalen. Zoals altijd is Bevrijdingsfestival Brabant gratis te bezoeken.

Thuiswedstrijd

FLEMMING heeft dit jaar de eer om af te dalen per helikopter om een absolute thuiswedstrijd te spelen in zijn geboortestad ’s-Hertogenbosch. “Toen ik hoorde dat ik ambassadeur mocht zijn, heb ik meteen mijn moeder gebeld,” vertelt FLEMMING trots. “Dit stond wel op mijn bucketlist.” Naast de headline show van FLEMMING valt er dit jaar veel meer te ontdekken op ons festival. Zo keert de outdoor DJ-area Buitengewoon terug, zijn er allerlei activiteiten voor gezinnen en kinderen, kun je weer aanschuiven voor de traditionele Vrijheidslunch en zijn er meer dan 20 performances verdeeld over drie podia. De volledige line-up maken we binnenkort bekend!

Meer dan een feestje

Bevrijdingsfestival Brabant is meer dan een festival. Het is een van de veertien kloppende harten die op 5 mei warmte en verbondenheid het land in pompen. De Bevrijdingsfestivals zijn gebouwd op het delen van verhalen en perspectieven, zo nemen de Ambassadeurs van de Vrijheid ook elk hun eigen perspectief op vrijheid mee naar het festival. FLEMMING: “Mijn opa is naar Nederland gekomen voor de vrijheid om te kunnen studeren en de vrijheid om zelf de liefde te vinden in plaats van te worden uitgehuwelijkt. Als hij die vrijheid niet had gehad, was ik er niet geweest.”

Voedsel voor de geest

Ook dit jaar brengt Get Together For Freedom, onze Vrijheidslunch inclusief Vrijheidscollege, mensen samen om de verbinding te vinden in muziek, boeiende gesprekken en een goed bord eten. Aan een lange tafel komen festivalgangers in contact met mensen die ervaren hebben hoe het is om in onvrijheid te leven. Verschillen worden verkend en overeenkomsten ontdekt door een cultureel en interactief programma dat interesse wekt in elkaars levensverhalen, achtergronden en culturen. Eet mee, luister, vertel en ontdek nieuwe perspectieven. Wil je ook onderdeel uitmaken van Get Together For Freedom? Meld je dan aan via info@bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Gratis maar van grote waarde

De Bevrijdingsfestivals hebben financieel lastige jaren achter de rug. Onze dankbaarheid is groot voor de overweldigende steun van onze partners, fondsen en subsidiënten die Bevrijdingsfestival Brabant dit jaar weer mede mogelijk maken. We streven gezamenlijk naar een duurzame toekomst voor ons festival, en de rol van onze bezoekers is daarin onmisbaar. We nodigen iedereen uit om ook dit jaar weer samen met ons de vrijheid te vieren en zo een cruciale bijdrage te leveren aan de voortzetting van een belangrijk festival op een belangrijke dag. We zien jullie graag 5 mei op de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch!